IMG_2633

Hoppclinic – Lotta Björe

Jo i måndags var det hoppclinic på Sveden i Falun. Jag fick frågan för någon vecka sen att rida, i en grupp med andra ridskoleekipage på ponny för Lotta Björe, självklart ville jag det.
Så fort Liza slutade jobbet så hämtade hon och Danne upp mig och ponnyn Willy på ridskolan så bar det iväg.
Lotta är en himla duktig tränare som har mycket erfarenhet och otroligt mycket bra att säga.
Red fram över några travbommar som låg rakt över ridbanan, innan väggen så skulle vi flytta bakdelen utåt. Lite springig, men han kan inte riktigt det än heller.
Vi började hoppa över en liten upphöjd bom för att se så vi kunde svänga upp snävt, gjorde han jättebra men blev ganska på när alla galopperade runt på samma volt :)
När vi väl började hoppa så var det tre småhinder lite snea längst medellinjen, så vi skulle rida som ett S. Förvånansvärt lätt att svänga honom än vad jag innan trodde. Sen så la vi till lite mer hinder. Så som kombination, studs och några enkelhinder. Så till slut blev det en bana, inte så högt men höjden spelar absolut ingen roll för Willy ?
Som vanligt hoppar han fantastiskt, det är mer vägen mellan alla hinder som kanske inte är lika bra. Både för att jag gärna genar lite och han som är lite vinglig.
Men otroligt kul och lärorikt att få rida för Lotta, så klart också när man får så bra kommentarer om Willy och vad vi ska träna på.

”Hade han varit 170 i mkh så hade han varit en riktigt bra hopphäst”

Blir så glad och stolt när han som är så ung och orutinerad sköter sig så bra när man är borta. Man kan ju inte låta bli att tycka om honom.

IMG_2633

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *